o ylatiboruZlatibor je planina izuzetne lepote. Krasi je prijatna klima, blago podneblje, prostrani proplanci, bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i prošarani bujnim borovima po kojima je ova planina i dobila ime. Prosečna nadmorska visina je 1000 m. 

Zlatibor se nalazi u zapadnom delu Srbije. Lekovitost ove planine ogleda se u blagosti klime. Leta su topla, zime blage, a snega ima od oktobra do maja.

Tu se sudaraju planinske i morske struje koje ubrzavaju lečenje plućnih i srčanih oboljenja, a posebno bolesti štitaste žlezde i malokrvnosti.

Samo malo van planinskog centra možete krenuti u avanturu i istražiti lepotu i slikovitost kako prirode, tako i kulturno-istorijskog nasledja.

Iskreno se nadamo da ćete naći vremena da otkrijete Vaš Zlatibor.

Sirogojno je najpoznatije etno selo izgradjeno od kuća donetih iz svih krajeva Zlatibora. Kako bi se očuvala tradicija Zlatiborskog sela, u ovim kućama možete pogledati eksponate koji su se koristili u svakodnevnom životu jedne porodice.

STOPIĆA PEĆINA je smeštena u blizini mesta Rožanstva na Zlatiboru. Ulaz u pećinu se nalazi na 711,18m nadmorske visine, a sam ulaz je impresivan, jer je širina otvora 35m, a visina 18m. Ova pećina je dugačka oko 2000m, a visoka oko 50m. Spada u jednu od najlepših pećina Srbije iako nije bogata velikim brojem pećinskih ukrasa.

MOKRA GORA predstavlja jedinstvenu atrakciju turističke regije zapadne Srbije. Turista kreće u nezaboravnu avanturu vozom “Ćirom” od Mokre Gore do Višegrada, nastavlja brodom niz Drinu do Perućca, pa odatle autobusom na Taru i ponovo se vraća u Mokru Goru. Od Mokre Gore do stanice Šargan - Vitasi proći ćete kroz 22 tunela i preko 5 mostova. Obići ćete Drvengrad i umiti se na lekovitom izvoru Bele vode.

DRVENGRAD je etno selo koje je izgradjeno tako da podseća na grad. Nalazi se izmedju planine Tare i Zlatibora na brdovitom delu koji se zove Mećavnik, iznad sela Mokra Gora. Ovde možete videti mnogo zanimljivih stvari. Centralni mali trg je popločan drvetom, a okolo su male drvene kuće. Emir Kusturica, naš poznati filmski reditelj, označio je ulice Drvengrada koje nose nazive po poznatim piscima i glumcima.

POTPEĆKA PEĆINA je jedna od 5 u Srbiji koje su uredjene za turističko razgledanje i najznačajniji je speleološki lokalitet zapadne Srbije nadomak grada Užica. Ulaz u Potpećku pećinu predstavlja jedan od najvećih pećinskih ulaza na Balkanu i pleni svojom posebnošću. Ima izgled potkovice, visoka je 50m. Reka Petnica, koja istiće iz Pećin, puni ribnjake u kojima meštani gaje pastrke.

VODOPAD GOSTILJE nalazi se nadomak Zlatibora. Čitav prostor oko vodopada predstavlja malu oazu netaknute prirode. Skladno rasporedjene stene prekrivene mahovinom i voda koja pada sa visine oko 20m čine nezaboravan prizor. Voda je prilično hladna tako da stojeći sa strane imate mogućnost da osetite efekat hladnog tuša kao idealno rashladnjenje tokom toplih, letnjih dana.

Alibi Zlatibor

Tržni centar b.b. 31315 Zlatibor

Telefon / Fax: + 381 31 84 20 00, 
+ 381 63 690 690

Email: recepcija@alibizlatibor.com

Kućni red

Kućni ljubimci

Mailing lista

Molimo Vas da unesete Vaše ime i email adresu i potom pritisnete dugme "Pošalji prijavu" kako biste se prijavili na našu mailing listu.
 

Pratite nas

Datum dolaska:

Broj noćenja:

Pristupni kod (opcija)

 

Promeni / Otkaži rezervaciju »